Àngel López-Obrero Castiñeira

Spanish painter
The basics

Quick Facts

IntroSpanish painter
PlacesSpain
wasPainter
Work fieldArts
Gender
Male
Birth20 April 1910, Córdoba, Spain
Death26 March 1992Córdoba, Spain (aged 81 years)
Star signTaurus
The details

Biography

Ángel López-Obrero Castiñeira (Còrdova, 20 d’abril de 1910 - 26 de març de 1992), fou un pintor andalús.

López-Obrero va iniciar els seus estudis a l'Escola d'Arts i Oficis Mateo Inurria. Posteriorment els va continuar a Madrid, a l'Escola Superior de Belles Arts de San Fernando i al taller de Vázquez Díaz. A les darreries de 1929 ja va prendre part en una exposició col·lectiva organitzada pel grup "Salons Independents".

Durant 1930 i 1931 va exposar, ja de forma individual, un conjunt de quadres i dibuixos titulat "Estampes populars d'Andalusia" en diversos salons. En aquest mateix any va viatjar a Barcelona, on hi va treballar com a dibuixant publicitari i il·lustrador, va pintar retrats i va participar en diverses exposicions.

Es va veure involucrat en la Guerra Civil, cosa que el va portar a patir amargues experiències al front i als camps de concentració a França. En tornar a Espanya es va establir de nou a Barcelona, on va crear, al costat d'altres, els "Salons d'Octubre". També va fundar a Barcelona l'Escola d'Arts Plàstiques i el Taller Escola, encaminats a la formació d'artistes novells.

El 1952 va formar part del Salón de los Once a Madrid. En aquest mateix any va tornar definitivament a Còrdova, on es va convertir en un dels grans propulsors artístics de la ciutat, manifestant el seu afany en la recuperació de la tradició artesanal de cordobanes i guadamecíesi revitalitzant tan valuosa expressió artística andalusa. Així mateix va continuar exposant en diferents ciutats espanyoles i va exercir com a professor a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Còrdova.

El 20 de febrer de 1989 se li va concedir la Medalla d'Andalusia, en la categoria d’argent.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.